Sol & Luna

Hvis du gerne vil vide hvor halvdelen af København befinder sig en fredag aften er Sol & Luna et godt sted at starte. Restauranten har ikke været åbent i mange måneder men har allerede skabt en del buzz omkring sig og gode anmeldelser. Vi elsker at besøge Restaurant Frank og Polly som er ejet af samme gruppe som Sol & Luna, så vi var ikke i tvivl om at vi måtte forbi.

I den gamle fredede stationsbygning på Frederiksberg huser nu dit næste go-to place for lækker italiensk mad. Indretning er cool men afslappet. Vores tjener for aftenen var en af de bedre betjeninger vi har haft i meget lang tid og selvom de alle løb stærkt og støjniveauet var højt følte vi ikke at vi sad i lang tid og ventede og han var fokuseret når han var ved vores bord.

Starter

Nu til maden! Vi startede med en omgang Charcuterie og grillet brød med aioli. Min mand tåler ikke særlig godt gluten og ligesom på Frank var hans brød exceptionelt godt. På sådan et niveau hvor vi besluttede at det måtte være det bedste glutenfri brød i København – og vi har været på Kadeau og Geranium, så det siger ikke så lidt.
Aiolien var cremet og med perfekt styrke af hvidløg. Mortadellaen især var super blød og pølsen perfekt fedtet. Skinken var præcis som skinke skal være. Vi var glade fra start.

Forret

Næste ret var okselårtunge med tunsauce & kapers. Sagt på godt gammeldaws italiensk en Vitello Tonnato. Jeg bestiller den stort set hver gang jeg kan komme til det og denne version skuffede ikke. Tunsaucen var virkelig velbalanceret mellem syre og creme og kødet var silkeblødt uden at føles som babymad.

Hovedret

Vi sluttede af med Pappardella med salsiccia & pecorino og Pluma med padrons & karamelliseret hvidløg. Pastaen var kogt så der stadig var en smule bid tilbage uden det blev for meget tygge-arbejde og sovsen havde en smule varme fra den stærke pølse som fik rigtig fint modspil af osten. En komfort ret som holdt hvad den lovede.

Plumaen (aka. svinet) var akkompagneret af en tallerkenfuld sovs og så er vi altså glade i mit hjem. Kødet kunne ikke være mere mørt men vi var ikke fan af padrons. Det var tilberedt som de skulle være og gav en god røgsmag til retten men de bliver bare aldrig blandt vores favoritter.

Vi havde set os varme på desserterne men der var simpelthen ikke mere plads. En af os måtte åbne bukserne på vej hjem og så siger vi ikke mere. Jeg skyder skylden på brødet som var umuligt at holde sig fra. Allerede inden vi gik fra restauranten lagde vi planer for hvem vi skulle have med derhen næste gang. For der bliver 100% en næste gang. Det er vi slet ikke i tvivl om.

Andre anmeldelser

Se alle »
Brace
København
,
Mar 13, 2022
JaTak
København
,
Feb 14, 2022
Slurp Ramen
København
,
Feb 2, 2022
Poulette
København
,
Jan 26, 2022
Instagram