Her midt i en af årets kedeligste måneder tog vi min mands bror og kæreste under armen og med på Menendez. Flere restauranter har valgt at holde lukket i januar grundet Covid-19 men Menendez tilbyder stadig menuer og god stemning fredag og lørdag. Heldigvis, for ligesom 1. gang vi besøgte Menendez blev vi blæst bagover af value for money og god service.
At træde ind på Menendez føles som at forlade kolde og våde Danmark for et par timer og blive omfavnet af sydamerikanske toner i en lys og farverig setting. Alt det januar normalt ikke kan opmønstrer med mindre man betaler for en tur til Mexico.
Vi gik med den store menu til 450 kr. der indeholder 12 serveringer af 5 omgange. Sidst vi besøgte Menendez hoppede vi på den store Menendez menu der indeholder ovenstående + drikke menu og kaffe + sødt. I går aftes ville vi dog hellere gå drinks vejen og vi købte derfor pitchers/kander til bordet til en fornuftige pris af 375kr. En enkelt i selskabet toppede op med et glas hvidvin som var udmærket til prisen.
Starters
Første omgang servering bestod af snacks. Vi fik tostada med tun ceviche, sesam & guacamole der var let, spicy og cremet, krustader med et cremet indhold af sorte bønner, jalapenos & queso fresco, sprøde yucca fries med parmesan & grillet pimentcreme og grillede rejer. Alt var velsmagende fingermad hvor især tostada’erne med tun var en favorit hos os alle.
Forret
Næste servering var vesterhavsfisk med porre, kokos, pomelo & muslinge-sauce der blev akkompagneret af en salat med græskar med fermenteret aji sauce, grøn papaya & puffet yucca. Fisken flagede helt perfekt og sovsen var mild men med tydelig smag af muslingefond og kokos. Ejerne af Menendez har også restauranten Nam og denne ret føltes klart mere asiatisk end sydamerikansk men det gjorde den ikke dårligere. Den stak blot en smule ud fra resten af menuen. Salaten af græskar og papaya var overraskende frisk og skarp og stod godt imod sovsens fedme.
Tredje servering bestod af tartar med brændt reje-chili olie, koriander, syltet hvidløgsskud & saltet lime og en taco med skinke, trøffelcreme, svampe, salat og revet arla unika. Tataren var god og reje-chili olien med de syltede hvidløgsskud gjorde at den ikke blev for fed og tung. Taco’en var aftenens fejlskud. Ikke fordi den smagte decideret dårligt men der var ikke tilstrækkeligt creme til at opveje det de tørre elementer som skinken, salat og osten.
Hovedret
Fjerde servering og aftenens sidste salte indslag var hhv. confiteret grisebryst med ananas & chipotle salsa, gulerod & estragon sauce og oksebavette med samme tilbehør. Derudover en taco med m. svampe, kål, lime & braiseret andelår. Oksebavetten var tilkøb og den smagte også dejlig men grisebrystet stjal showet. Kødet var mørkt og faldt fra hinanden og estragonen i sovsen gav lidt kant til det fede kød. Tacoen var snasket og crispy. Præcis som en taco skal være.
Dessert
Femte og sidste servering var en kardemomme snurre og passion granite med don julio & luftig dulce de leche. For mine tre medspisere var favoritten kardemomme snurreren hvor jeg bedst kunne lide granite’en grundet dens syre. Generelt er maden på Menendez til den tunge og smagfulde side så det var rart at slutte af med noget mere syrligt.
Vi hoppede som sagt over vinmenuerne og drak cocktails. En omgang Flying Mango og en Mamacita. Der er omkring 8 glas i hver pitcher så det passede rigtig fint med vores selskab på fire til hele menuen.
Ved middagens start får man en lille skål med chilisovs som man kan dosere som ønsket til alle retterne. Da vi alle ønskede forskellige spice niveauer i løbet af aftenen fungerede det virkelig godt at dem der var til et ordentlig spark chili selv kunne tilføje ekstra til retterne.
Menendez er den type restaurant der både kan fungere på en kedelig onsdag hvor man ikke har overskud til at stå i køkkenet og en festlig lørdag med gode venner.
Vi bevæger os mere i comfort food’ens verden end høj gastronomien men Menendez prøver heller ikke at være andet og oplevelsen virker derfor gennemtænkt og tryg. Du kan regne med god mad, god service og lækre drikkevarer og det klager vi bestemt ikke over.