Opskrift —
Forret
,
Jan 4, 2022

Laks

i skilt persille

Denne forret er sart i smagen men utrolig kraftfuld i sit udtryk. Det kan især anbefales at bruge retten i en menu hvor de efterfølgende retter er i den tungere ende. Persilleolien kan med fordel gemmes og bruges til f.eks. fiskesupper eller lignende. Det er vigtigt at sørge for at købe laks der kan spises råt uden yderligere tilberedning end en let gravering.
45 min
Middel
    Ingredienser til 2 pers.
    • 1 bundt persille
    • 200 g rå laks
    • 1 dl olie (smagsneutral)
    • 1 dl brun farin
    • 1 citron
    • 1 dl salt
    • 25 ml piskefløde
    • skovsyre
    • 25 ml sødmælk
    • rugbrød
    • æble
    Sværhedsgrad:
    Middel
    Tilberedningstid:
    45 min
    Forberedelse
    1. 4-8 timer før: Bland brun farin, salt og skrællen af citronen. Sørg for at undgå det hvide bitre kød.
    2. Hvis laksen er købt med skind fjernes dette.
    3. Udrul film på bordpladen stort nok til at kunne pakke laksen ind. Fordel halvdelen af farin og salt blandingen på filmen. Placer laksen ovenpå blandingen og fordel den anden halvdel ovenpå laksen. Pak laksen så stramt som muligt i filmen.
    4. Skyl og hak persillen let

    Tilberedning
    1. Kog olien let op indtil den er gennemvarm
    2. Blend persillen med olien til den er dyb grøn. Dette kan tage et par minutter
    3. Bland piskefløde og sødmælk. Smag til med citron, salt og hvid peber
    4. Bland persilleolien med fløde/mælkeblandingen
    5. Rist rugbrød til det er helt tørt. Hak det småt/til støv
    6. Skær æblet i tynde skiver

    Andre opskrifter

    Se alle »
    Beef Wellington
    Hovedret
    ,
    Middel
    Hellefisk
    Forret
    ,
    Meget nemt
    Løgtærte
    Snack
    ,
    Nemt
    Ramen
    Hovedret
    ,
    Middel
    Instagram