Ingredienser til 2 pers.
- 1 bundt persille
- 200 g rå laks
- 1 dl olie (smagsneutral)
- 1 dl brun farin
- 1 citron
- 1 dl salt
- 25 ml piskefløde
- skovsyre
- 25 ml sødmælk
- rugbrød
- æble
Sværhedsgrad:
Middel
Tilberedningstid:
45 min
Forberedelse
- 4-8 timer før: Bland brun farin, salt og skrællen af citronen. Sørg for at undgå det hvide bitre kød.
- Hvis laksen er købt med skind fjernes dette.
- Udrul film på bordpladen stort nok til at kunne pakke laksen ind. Fordel halvdelen af farin og salt blandingen på filmen. Placer laksen ovenpå blandingen og fordel den anden halvdel ovenpå laksen. Pak laksen så stramt som muligt i filmen.
- Skyl og hak persillen let
Tilberedning
- Kog olien let op indtil den er gennemvarm
- Blend persillen med olien til den er dyb grøn. Dette kan tage et par minutter
- Bland piskefløde og sødmælk. Smag til med citron, salt og hvid peber
- Bland persilleolien med fløde/mælkeblandingen
- Rist rugbrød til det er helt tørt. Hak det småt/til støv
- Skær æblet i tynde skiver