Ingedienser
Dashi
Boullion
- 2 løg
- 2 gulerødder
- 2kg svineskulder
- 1 stilk selleri
- 4 fed hvidløg
- 1kg kyllingevinger
- 3dl bonito flager
- chiliolie
- 3cm ingefær
- sesamolie
- 2 forårsløg
- soya
- 1 ark tørret tang
- mirin
- 2,5 dl sake
- miso paste
Soya æg
Svine glace
- 1 kop honning
- 2 spsk sukker
- 1 spsk hvidvin
- 1 knsp kanel
- 1 spsk soya
- 2 spsk sesamolie
- 1 knsp ingefær pulver
- 85 g farin
Toppings
- 1 forårsløg
- fiskekager
- 400 g nudler
Sværhedsgrad:
Middel
Tilberedningstid:
4 timer
Forberedelse
- 1 dag før: Sæt dashi over ved at dække tang arkene med vandet.
- Kog æggene i 6-7 minutter alt efter størrelse. Put dem i en pose med soya og luk den tæt. Lad æggene ligge i 8 timer.
- 7 timer før: Svits svineskulderen og kyllingevingerne en smule af gangen så alt får en let gylden overflade.
- Tilføj let hakkede løg, let hakkede gulerødder, let hakkede selleri, ingefær, sake og bonitoflager
- Dæk til med dashivandet og kog indtil du har ¼ af væsken tilbage. Smag til med mirin, sesamolie, chiliolie og misopaste.
Tilberedning
- For at lave svineglace blandes alle ingredienserne sammen og gennemvarmes indtil alt er smeltet. Dette tager normalt et par minutter.
- Kog nudlerne som anvist på pakken og skyl dem med koldt.
- Tag svineskulderen op af boullionen og steg den på panden så den får en sprød overflade. Skær herefter i mundrette stykker.
- Skær fiskekagen i tyndeskiver. Dette kan sagtens gøres mens den er frossen og gemme resten til senere.
- Anret ramen med nudlerne i bunden. Dæk med bouillionen og placer æg, fiskekager, svineskiverne ovenpå. Dæk med let hakkede forårsløg.
- Server ramen med svineglace, sesamolie og chiliolie i skåle til selvdosering.