Opskrift —
Forret
,
Jan 27, 2022

Hellefisk

med frisk pasta

Denne ret emmer af velsmag men er både uhyre let og meget hurtig at lave. Alt hvid fisk kan i virkeligheden benyttes. Vi har både forsøgt os med torsk, hellefisk og rødspætte.
25 Min
Meget nemt
Ingredienser til 2 pers.
  • 1 spsk olie
  • 2 stk skalotteløg
  • 4 stk cherrytomater
  • 100 ml tør hvidvin
  • 150 ml vand
  • 250 g frisk pasta
  • 100 ml fløde
  • 50 g smør
  • 250 g hellefisk filet
  • 100 g spinatblade
  • citron
  • salt og peber
  • fiske bouillon
  • brøndkarse
Sværhedsgrad:
Meget nemt
Tilberedningstid:
25 Min
Forberedelse
  1. Tag hellefisken ud af køleskabet og tør skin-siden på køkkenrulle og krydder med salt og peber på begge sider.
  2. Skær skalotteløgene i tern.
  3. Skær tomater i finthakkede stykker.

Tilberedning
  1. Svits skalotteløgene i olie på en sauterpande, de skal ikke tage farve.
  2. Tilsæt hvidvinen og kog det ind til et par spiseskeer. 
  3. Tilføj finthakkede tomater, fløde, vand og bouillon og lad det små boble i 10-15 min. Tilsmag med bouillon. Bruger du en terning så start med en halv.
  4. Varm en pande op til høj varme. Tilføj smør og steg fisken 4-5 min på hver side.
  5. Tilsæt spinat på panden. Når det er skrumpet en smule ind krydres det med salt og peber. 
  6. Sæt vand over til pasta og kog som anvist på pakken. Husk salt!
  7. Blend sovsen med en stavblender mens pastaen koger. Smag den til med salt peber og citron. Har du en espressomaskine bliver sovsen smukt boblende ved at blive skummet i steamer. Ellers kan en tur med stavblenderen lige inden det serveres også give det en smule bobler og blød tekstur.

Tips

Ønsker du at bruge fiskefond frem for bouillon, tilsættes blot en mængde svarende til vandet i ingredienslisten herunder. Retten begrænser sig på ingen måde til én sæson, men gode cherrytomater er et must.

Andre opskrifter

Se alle »
Beef Wellington
Hovedret
,
Middel
Løgtærte
Snack
,
Nemt
Laks
Forret
,
Middel
Ramen
Hovedret
,
Middel
Instagram