Forberedelse
- Tag hellefisken ud af køleskabet og tør skin-siden på køkkenrulle og krydder med salt og peber på begge sider.
- Skær skalotteløgene i tern.
- Skær tomater i finthakkede stykker.
Tilberedning
- Svits skalotteløgene i olie på en sauterpande, de skal ikke tage farve.
- Tilsæt hvidvinen og kog det ind til et par spiseskeer.
- Tilføj finthakkede tomater, fløde, vand og bouillon og lad det små boble i 10-15 min. Tilsmag med bouillon. Bruger du en terning så start med en halv.
- Varm en pande op til høj varme. Tilføj smør og steg fisken 4-5 min på hver side.
- Tilsæt spinat på panden. Når det er skrumpet en smule ind krydres det med salt og peber.
- Sæt vand over til pasta og kog som anvist på pakken. Husk salt!
- Blend sovsen med en stavblender mens pastaen koger. Smag den til med salt peber og citron. Har du en espressomaskine bliver sovsen smukt boblende ved at blive skummet i steamer. Ellers kan en tur med stavblenderen lige inden det serveres også give det en smule bobler og blød tekstur.
Tips
Ønsker du at bruge fiskefond frem for bouillon, tilsættes blot en mængde svarende til vandet i ingredienslisten herunder. Retten begrænser sig på ingen måde til én sæson, men gode cherrytomater er et must.