Ingredienser, 2 Pers.
- 1 Skalotteløg
- 4 tsk Sennep, Dijon
- 430g Svampe, champignon (brune)
- 1 Oksemørbradbøf
- 2 pl Butterdej
- 6 stk Serranoskinke
- Salt & Peber
- 2 tsk Rosmarin
- 2 tsk Smør
- 1 tsk Olivenolie
Sværhedsgrad:
Middel
Tilberedningstid:
3 timer
Forberedelse
- Pil og hak skalotteløget helt fint
- Vask champignonerne og lad dem tørre helt. Hak dem fint
- Tag oksemørbradbøfferne ud af køleskabet og bind dem op på midten, så de holder formen ved stegningen. Dup dem tørre med køkkenrulle eller lignende
Fremgangsmåde
- På en pande tilsættes 2 tsk’er smør og 1 tsk olivenolie.
- Lad smøret smelte og panden blive så varm som muligt uden at smørret brænder på.
- Tilføj bøfferne og steg dem af til de er godt gylne på alle sider.
- Tag bøfferne af panden og lad dem hvile. Smør sennep på bøfferne.
- Tilføj løget til panden og steg til de er gennemsigtige.
- Tilføj svampene og steg ved hård varme til de er skrumpet ind og har smidt alt vandet.
- Tilføj rosmarin, salt og peber til svampene efter smag.
- Rul husholdningsfilm ud på et bord og læg serranoskinke ud på midten i et stykke stort. nok til at det kan dække bøffen. Lad skinken overlappe sig selv så der ikke er tydelige huller.
- Påfør halvdelen af svampene i et tyndt lag og læg én bøf på midten.
- Saml enderne af husholdningsfilmen, så bøffen er dækket af svampene og skinken. Sørg for at lukke den lille pakke helt tæt og luk den med en klemme eller elastik.
- Forsæt samme proces med den anden bøf.
- Put pakkerne i køleskabet i minimum en time eller natten over.
- Når du er klar til at fortsætte tændes ovnen på 200 grader.
- Rul butterdejen ud og læg den på et spækbræt. Til den færdige pakke skal du bruge to stykker butterdej som bund og to som top. Er butterdejen tyk kan du rulle pladen tyndere og måske nøjes med en plade. Ellers anbefaler jeg at bruge to plader så du er sikker på at det dækker.
- Læg de to bunde butterdej ud og put en pakke med bøf, skinke og svampe på hver.
- Læg top pladerne henover og skær overskydende dej fra. Brug en gaffel til at lukke kanterne hele vejen rundt.
- Af den overskydende dej kan du lave en mønster til at dække pakkerne.
- Pisk et æg og pensel begge pakker.
- Bag pakkerne i ovnen ved 200 grader. Brug helst et stegetermometer og indstil til en kernetemperatur på 54 grader hvis du ønsker medium rare.
- Tag dine beef wellington ud af ovnen når kernetemperaturen er nået og lad hvile i 15 minutter. Herefter er de klar til servering.
- Vi spiste dem med en frisk salat med syrlig vinaigrette og en rødvinssauce.